Intrebari pe care sa ni le punem

Cu ce ne ajuta educatia?

Ce este educatia?

Este educatia facuta doar in scoala?

Mai exista cei 7 ani de acasa?

Dana Budeanu spune ca romanii nu citesc. Aceasta e marea problema a noastra ca popor. Eu ii dau dreptate si e dureros sa stim ca de fapt nu citim. O sa spunem insa ca exista si oameni care citesc.

Haideti sa va spun ce cred despre majoritatea oamenilor. Oamenii trecuti de 40 de ani de exemplu, nu mai citesc de cand au terminat scoala. Haideti sa incercam sa ne imaginam cata informatie noua exista de 20 de ani incoace si in ce fel s-a schimbat ceea ce au invatat ei in scoala, si in ce fel educatia a fost in folosul lor si al generatiilor viitoare.

De exemplu, mama de la tara a fost invatata in Romania sa stea acasa. Ea nu are serviciu, ea are prea mult de munca acasa. Mama din Romania are prea multa treaba ca sa citeasca, ea trebuie sa fie doar mama. Ea nu isi cultiva sufletul, ea nu iese din sat, ea nu are nici prieteni multi, datoria ei este doar sa creasca copii. Ganditi–va cum va fi fiica ei. Ce model semnificativ va avea fiica ei? Ce vede ea in jur versus ceea ce vede la mama ei?

Dar ce spunem de generatiile mai tinere? Cat de mult citesc? Cat de calitativ este ceea ce citesc? Cum am putea inspira generatiile viitoare sa citeasca continut valoros?

Cu toate ca in ultimii ani, toata lumea foloseste un telefon petru propria informare, continutul pe care majoritatea il acceseaza nu este orientat in matre parte spre autoeducare.

In ce fel ne autoeducam si in ce masura ne mai ajuta vechea educatie de la bunici ca sa ne adaptam mediului evoluat in care traim?

Este suficienta educatia din scoala pentru a evolua si a creste o societate echilibrata?

Avem nevoie de educatie emotionala in scoli? Este posibila introducerea unor materii de autocunoastere? Exista profesori pregatiti pentru acest domeniu?

Exista educatie sexuala? Dar educatie financiara?Dar ce spuneti de fizica cuantica? Suntem indeajuns de curiosi pentru a evolua?

Aceste domenii rasuna in toata lumea iar majoritatea tarilor evoluate, impreuna cu universitati de prestigiu studiaza si introduc gradual educatie diferita de cea din vechiul sistem.

Ca oameni, suntem un intreg, ce folosim toate domeniile pentru a supravietui si a trai armonios.

Asa ca haineti sa ne autoeducam si sa integram toate domeniile in viata noastra. Haideti sa trecem prin toate domeniile, sa stergem praful, si sa descoperim ca exista in interiorul nostru dar si in afara noatra mult mai multa informatia decat ceea cunoascuta

Haideti sa luam si sa citim si sa exploram toate aceste domenii si sa vedem cat de minunati suntem!

Cu inspiratie, Alexandra

Despre presthope

Exprim ceea ce vad in jur si ceea ce vad in interiorul meu. Descriu lumea si lumea mea ma descrie pe mine!
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s