Emotii

Emotiile sunt reprezentari ale descarcarilor chimice ce au loc in corpul uman. Majoritatea acestora sunt de scurta durata, si modifica starea persoanei fata de momentul dinaintea aparitiei acesteia. Exista emotii care ne inalta si emotii care nu ne inalta.

Este natural ca aceste emotii sa aibe o durata scurta de timp, in jur de un minut si jumatate, fie ca este vorba de o emotie pozitiva, fie ca este vorba de una negativa. Acest lucru presupune sa nu ne agatam sa fim fericiti, sa nu aspiram sa fim in acele stari superioare in permanenta, ci sa acceptam ca exista si momente mai putin incarcate de exaltare si acest lucru este normal. De asemenea este de preferat sa cautam sa iesim dintro stare de tristate sau suparare cat mai curand, pentru a nu cobori spre victimizare.

Emotiile sunt carmuite de ganduri, iar ceea ce ne face pe noi sa putem tine emotiile sub control este o asa numita observare a acestora. Noi ca oameni avem ganduri proprii. De mici copii am invatat ce si cum sa gandim influentati fiind de cei din jur si copiind ceea ce am vazut in jur.

Reactiile celor din jur la anumite situatii au fost cu siguranta insotite de ganduri. Apoi aceste reactii de-a lungul timpului s-au repetat. Noi am invatat aceste ganduri, respectiv emotii de la cei din jur.

Avem cu siguranta si un sine divin, neatins de imitatie pe care il dezvoltam si il cultivam intotdeauna in momentul prezent.

De aceea recomandarea celor ce au studiat aceste lucruri si le-au depasit, este de a gasi momentul prezent si crea constient noi ganduri, noi emotii si noi realitati.

cu inspiratie, Alexandra

Despre presthope

Exprim ceea ce vad in jur si ceea ce vad in interiorul meu. Descriu lumea si lumea mea ma descrie pe mine!
Acest articol a fost publicat în corpul uman, psihologie, Uncategorized și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s